Ebedi Takvim






Dia SA

22 Kasım 2009 Pazar

git--Dia SA Marketleri
30 mağaza daha açacak
Türkiye'de Carrefour- Sabancı ortaklığıyla faaliyet gösteren İspanya kökenli market zinciri DIASA, hedef büyüttü. Şimdiye kadar sadece Marmara Bölgesi'nde bulunan DIASA, yurt çapında yayılmayı planlıyor. Bunun için ilk adımı geçtiğimiz günlerde İzmir'de 3 mağaza birden açarak atan DIASA, yıl sonuna kadar 30'u İzmir ve çevresinde olmak üzere toplam 450 mağazaya ulaşmayı planlıyor. Carrefour'un Gima'yı satın almasıyla Endi'yi de bünyesine alan şirket, önümüzdeki dönemde hızlı bir büyüme politikası izlemeyi, İzmir'in ardından Ankara'ya gitmeyi hedefliyor.
İZMİR'DE 30 MAĞAZA

DIASA'nın yeni hedefleri hakkında bilgiler veren genel müdür Ömer Egesel, Carrefour'un Gima ve Endi'yi satın alması sonucu kendilerinin de bu sene başında Endi'leri devraldığını hatırlatarak, 'Bu ay itibarıyla mali olarak şirketleri birleştirdik. İlk adım şirketlerin birleşmesiydi. İki markayı birden yönetmeye çalışmak, bize de müşterilerimize de bir katkı sağlamayacağı için sene sonuna kadar da tabelaları birleştirip, iki markayı DIASA markası altında toplayacağız' dedi. Egesel sözlerini şöyle sürdürdü: ' Şu anda 48 Endi var. Yıl sonuna kadar bunlar DIA olacak. DIA ile yan yana olan bazı Endi'ler de kapanacak. Şimdiye kadar sadece Marmara Bölgesi'nde büyüdük. Endi'lerle birlikte Marmara'da 380 tane mağazamız var. Bu yıl Ege Bölgesi'nde de yayılmaya başlıyoruz. İzmir'de 3 mağaza açtık. Ay sonuna kadar 9 mağaza açmış olacağız. Yıl sonuna kadar da İzmir ve çevresinde 30 mağazamız olacak. Yıl sonuna kadar Endi'lerle birlikte toplam mağaza sayımız 450 olacak.'
EGE'NİN POTANSİYELİ BÜYÜK
Ege Bölgesi'nin hızla büyüyen bir pazar olduğunu söyleyen Egesel, 'Gelişmeye çok müsait. Tarım var, turizm var, sanayi var, liman var. Bölgenin gelişmesi için her türlü altyapı var. Ege'yi perakende anlamında inceledik. Nüfusa, marketlere, rakiplere, gelir seviyesine baktık. Aslında Ege ve Ankara aslında birbirine ekonomik olarak üstünlük sağlayan şehirler değil. Fakat biz ilk etapta Ege'yi seçtik' dedi. DIASA'nın ticari formunun her zaman en ucuz fiyatı vermek üzerine kurulu olduğunu söyleyen Egesel, 'Her gün rakiplerimizin fiyatlarını alıp, ona göre ayarlıyoruz. Bu iş için bir ekibimiz var' dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232