Ebedi Takvim






Kipa

10 Kasım 2010 Çarşamba


git--Kipa Mağazaları
Hakkımızda
Kipa (Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş.), 17 Ağustos 1992 tarihinde 100 ortaklı bir girişim olarak İzmir'de ticaret hayatına başlamıştır. Yerel bir marka olarak başarı ile çalışmalarını sürdüren Kipa, 11 Kasım 2003 tarihinde dünyanın önde gelen perakende devlerinden Tesco ile işbirliği yaparak ‘Tesco Kipa' adını almıştır. Tesco Kipa her iki tarafın da paylaştığı ‘müşteri odaklı olma' ilkesi üzerine kurulmuştur.

Kipa, özellikle ilk kurulduğu bölge olan İzmir ve çevresinde önemli yerel deneyimler edinmiş, bilgi ve birikimini Tesco ile yaptığı işbirliği sonucunda geliştirerek artırmıştır. Tesco'nun ise başka ülkelerde ortaklık kurma ve bunu başarıyla sürdürme konusundaki deneyimleri ve başarıları kurulan ortaklığa güç katmıştır. Tesco Kipa, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla hareket ederek, müşterilerin yaşamlarını iyileştirmek ve kolaylaştırmak için elinden geleni yapmaktadır.

Tesco Kipa'nın, bugün itibarı ile, toplam 34 hipermarketi; İzmir, Antalya, Manisa ve Bursa'da olmak üzere toplam 48 küçük formatlı ekspres mağazası bulunmaktadır. Tesco Kipa, tüm Türkiye'de mağaza açma hedefini, müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde bulundurarak gerçekleştirmektedir.

5 Şubat 2009 tarihi itibarı ile;

Hipermarket sayısı: 34
Ekspres mağaza sayısı: 69
Toplam mağaza sayısı: 103

7.08.1992 - Kipa'nın kuruluşu
Kipa (Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş.), 17 Ağustos 1992 tarihinde 100 ortaklı bir girişim olarak İzmir'de kuruldu.

18.10.1994 - İlk mağaza 'Bornova İzmir'
Kipa ilk hipermarketini 18 Ekim 1994 tarihinde İzmir'in Bornova ilçesinde hizmete açtı.

7 Ekim 2000 – Kipa öz markalı ürünler market raflarında
Kipa'nın öz markalı ürünleri, “Kaliteyi ucuza almak hakkınız” sloganıyla 2000 yılında market raflarındaki yerini aldı. 'Kipa' markalı ürünler, söz verdiğimiz gibi “Lider ürünlere eş değer kalitede daha ucuz ürünler” olarak satışa sunulurken, 2005 yılının Şubat ayında 'Bulunduğu kategoride piyasanın en ucuz ürünleri' olma iddiasıyla 'Kipa Pazar' markalı ürünleri müşterilerimizle buluşturduk. Reklam, pazarlama ve dağıtım maliyetlerinden arındırılmış Kipa markalı ürünler dahil oldukları kategorilerdeki lider markalara eşdeğer kalitede üretiliyor ve daha ucuz fiyatlara Kipa müşterilerine sunuluyor.

11.11.2003 - Tesco-Kipa işbirliği
Yerel bir marka olarak başarı ile çalışmalarını sürdüren Kipa, 11 Kasım 2003 tarihinde dünyanın önde gelen perakende devlerinden Tesco ile işbirliği yaparak 'Tesco Kipa' adıyla hizmetlerine devam etti.

28.03.2006 - İlk ekspres mağaza İzmir'de açılıyor,
Kipa'nın Eşrefpaşa Kipa Ekspres adıyla açılan ilk küçük formatlı ekspres mağazası İzmirli müşteriler için kolay ve hızlı alışverişin adresi haline geldi.

Ekim 2000 - Kipa Card'lar hayatımızda
2000 yılının Ekim ayında Kipa ve İş Bankası işbirliğiyle hazırlanan Kipa Mağaza Kartı ve Kipa Kredi Kartı'na müşteriler büyük ilgi gösterdi.

11.11.2006 – Kipa hisselerinin Tesco'ya devir süreci tamamlanıyor.
11 Kasım 2003 tarihinde, Tesco ile Kipa arasında imzalanan anlaşma gereğince, Kipa hisselerinin Tesco'ya devredilmesi süreci tamamlandı. Yapılan işbirliğinin ardından daha da güçlenerek yoluna devam eden Tesco Kipa, 2007 yılı için daha büyük hedefler belirledi.

15.12.2006 - Ekspres mağazalar İzmir'den sonra Antalya'da
Tesco Kipa, İzmir'de açtığı 11 ekspres mağazanın müşteriler tarafından beğenilmesi ve daha fazla ekspres mağaza talebini dile getirmesi üzerine, küçük formatlı ekspres mağazalarını İzmir ölçeğinde olduğu gibi İzmir dışındaki farklı bölgelerde de müşterileriyle buluşturma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda, Antalya'da 'Şarampol Kipa Ekspres' ve 'Ali Çetinkaya Kipa Ekspres' mağazaları aynı gün hizmete girdi.

26.06.2007 – Kipa mağazalarında “güneş enerjsi” devri
26 Haziran 2007 tarihinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde hizmete giren Marmaris Kipa mağazası ile birlikte ilk defa Kipa mağazalarında güneş enerjisi kullanılmaya başlandı. Mağazanın kasa hatlarında kullanılan güneş enerjisi sayesinde günde ortalama 195 kilovatsaat elektrik üretilirken, günde ortalama 130 kilogram karbondiyoksit gazının atmosfere salınımı da engelleniyor.

07.08.2007 - Kipa Dağıtım Merkezi hizmete girdi
Kipa, mağazaları ile tedarikçi firmalar arasındaki ürün sevkiyatını gerçekleştirmek üzere dev bir Dağıtım Merkezi kurdu. İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Yazıbaşı semtinde, 240 bin metrekare alan üzerinde kurulan, 41 bin metrekare kapalı alana sahip Dağıtım Merkezi’nde, dağıtım, nakliye ve sevkiyat alanında en ileri bilgi ve teknoloji yazılımları kullanılıyor. 24 futbol sahası büyüklüğündeki Dağıtım Merkezi sayesinde, ürünler Kipa mağazalarına güvenle taşınıyor.
Tesco Kipa'nın başarısı, müşterilerimize ve çalışanlarımıza bağlıdır. İşimizin özü, Müşterilerimizin yaşam boyu bağlılığını kazanmak için değer yaratmak'tır. Müşterilerimizin her zaman bizi tercih etmelerini istiyor ve tüm çabamızı bu doğrultuda harcayarak en iyi alışveriş imkanlarını sunmaya gayret ediyoruz.

Değerlerimiz

    * Hiç kimse müşteriler için daha fazla çaba harcayamaz.
    * İnsanlara, kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranalım.
    * Tesco Kipa olarak, bu 2 önemli değerimizi işlerimizin merkezine koyuyor ve müşterilerimizin isteklerini karşılamak için herkesten daha fazla çaba harcıyoruz.

      İlkelerimiz

    * Müşterilerimiz için "daha iyi"
    * Çalışanlarımız için "daha basit"
    * Tesco Kipa için 'daha ucuz' olmaktır.

Kipa Çiğli
Kipa Bornova
Kipa Balçova AVM

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232