Ebedi Takvim






Kuş Cenneti Balık Cenneti de Olacak...

11 Şubat 2013 Pazartesi


Kuş Cenneti Balık Cenneti de Olacak...

08.02.2013
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zorlu bir çalışmayla yok olma tehlikesinden kurtardıkları Homa Dalyanı’nda kanalları derinleştirerek yeni balık türleri üretmek istediklerini açıkladı. Proje, bölgede su sirkülasyonuyla birlikte körfezdeki balık varlığının artmasını da hedefliyor.

 

Aynı zamanda İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği’nin (İZKUŞ) Başkanı da olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yok olma tehlikesi altındayken kurtarılan Homa Dalyanı’nda şimdi de balık üretimini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. İZKUŞ’un Meclis toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin girişimiyle harekete geçtiklerini hatırlatarak, “Dalyan’da meydana gelen sığlaşmadan dolayı balık üretimi o bölgede hemen hemen yok olmuş durumda. Biz de öncelikli olarak yok olma tehlikesi altındaki dalyanı çevreleyip koruma altına aldık. Deniz ile dalyan arasında sular altında kalmaya başlayan seti güçlendirdik ve kıyıdan içeriye kadar uzanan yolu da düzenleyerek Homa Dalyanı’nı kurtardık. Şimdi dalyanı kanallarla derinleştirerek buraya balık üreme özelliğini yeniden kazandırmak istiyoruz” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, kanal sayesinde su sirkülasyonunun artacağını ve balıkların yaz-kış üreme alanı bulabileceklerini, balık popülasyonu için yapılacak bu çalışmaların “Büyük Körfez” projesi ile de örtüşeceğini vurguladı.

 

İzmir Kuş Cenneti’nde yer alan Homa Dalyanı’nın, çalışmalar sonucunda kurtarıldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bizim koruma anlayışımız genelde ‘dokunmama’ üzerine kurulmuş. Ama eğer dokunmazsak, Körfez Yeni Kale’ye doğru dolacak. Antik çağdaki Efes’i gibi olacak” şeklinde konuştu. ÇED aşamasında olan “Büyük Körfez” projesi sayesinde İzmir’in Körfez ve Liman Kenti olma özelliklerinin sürdürüleceğini bildiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Önümüzdeki yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Kuş Birliği’nin, İzmir Valiliği’nin İzmir için, doğa için ne yaptığını toplum daha da iyi algılayacaktır” dedi.

 

Kaynak İzsu

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232