Ebedi Takvim






Yassıca ada(Alman adası)

22 Haziran 2011 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sadece 12 TL’ye günübirlik tatil imkanı sunduğu Yassıcada turları başladı. 2001 yılından bu yana ekonomik ve güvenli koşullarda günübirlik tatil yapmak isteyen İzmirliler’in gözdesi olan Urla açıklarındaki Yassıcaada, yeni sezona yine iddialı başladı. Gidiş-dönüş vapur seferleri için sadece 12 TL ödeyen tatilciler, sezonun ilk haftasonunda adaya akın etti. Masmavi denizi, temiz kumsalı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen tesisleri ile ilgi çeken Yassıcaada’da buluşan vatandaşlar, kendilerini Urla’nın serin sularına bıraktı; güneşin, denizin ve kumsalın keyfini çıkardı. Su kaydırağından ve dubadan denize atlayan gençler, yaz sezonunu iple çeken Yassıcaada’yı şenlendirdi. Adanın günübirlik konukları, akşam İzmir dönüşünde ise adeta söz birliği etti: “Yine buluşmak üzere..”

Haftanın 6 günü sefer var
Yassıcaada’ya sefer yapan vapurlar, ortalama 500 yolcu taşıyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da adaya Pazartesi hariç her gün gidilebilecek. Vapurlar salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri önce saat 08.45’te Karşıyaka İskelesi’nden, daha sonra ise saat 09.15’da Konak İskelesi’nden hareket edecek. Cumartesi ve pazar günleri ise talebe göre sefer yapılacak. Seferler, tek vapur olması halinde hafta içi tarifesine göre uygulanacak. Yoğunluk olması durumunda ise Karşıyaka ve Konak’tan birer olmak üzere toplam iki vapur saat 08.45’te kalkacak. Adadan dönüş saati 17.30. Biletler, bir önceki gün saat 22.00’ye kadar satılacak.

Ücretli sefer yapılmayan Pazartesi günleri, Büyükşehir Belediyesi’nin Önder Aile Projesi, Kardeş Aile Projesi, Abla-Ağabey-Kardeş Projesi’ndeki öğrenciler ve meslek kurslarına devam eden kursiyerler ile engelli vatandaşlar ile aileleri ücretsiz olarak adanın konuğu oluyor.

Her türlü olanak var
Temiz ve 400 metrelik kumsalıyla tatilcileri bekleyen Yassıcaada’daki aktivite ve olanaklar tatil köylerini aratmıyor. İskele, şezlonglar, gölgelikler, duşlar bulunuyor. Ada misafirleri, yiyeceklerini kendileri getirebilecekleri gibi yanlarında yük etmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. tarafından işletilen kafeteryadan alacakları sağlıklı ürünlerle karınlarını doyurabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tatilcilerin hem adada hem de vapur yolculuğu sırasında güvenliğini de unutmadı. İstenmeyen durumlara müdahale edebilmek için özel güvenliğin yanısıra, cankurtaran, doktor ve hemşireden oluşan sağlık ekibi görev yapıyor. Adada bir de sürat teknesi hazır bulunduruluyor.

2001 yılından bu yana hizmet veren Yassıcaada’ya günübirlik tatil için, sadece 1,5 saatlik gidiş-geliş vapur ücreti olarak 12 TL alınıyor. 7 yaş ve altı misafirler, bu olanaktan ücretsiz yararlanıyor. Yassıcada tesisleri, geçtiğimiz sezon 40 bin 351 kişiyi ağırlamıştı.





0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232