Ebedi Takvim






Homa Dalyanı'nın Kurtulmasıyla Körfeze Balık Akacak

5 Ağustos 2012 Pazar


31.07.2012
İzmir’in son dalyanı olan Homa Dalyanı’nı yaklaşık 10 bin kamyon taş ile güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, körfezdeki balık sirkülasyonun artmasında da çok önemli bir adım attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz suyunun karışması nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İzmir’in beşinci ve son dalyanı Homa Dalyanı’nın çevresini setlerle güçlendirerek koruma altına aldı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin girişimiyle harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımla yok olma tehlikesinden kurtarılan dalyan, şimdi yeniden balıkların üreme merkezi olacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi proje yaparak Kurul’dan onay aldı ve onun üzerine bu çalışmayı yaptık. Dalyan için yaklaşık 10 bin kamyon taş ve malzeme getirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şantiye imkanları ile yapılan bu çalışmanın işçiliğiyle birlikte bize şu anki maliyeti 8.5 milyon TL. ‘Deniz buraya girsin, dalyanın duvarı yıkılsın’ demek ayrı bir bakış, ayrı bir görüş. ‘Buraya bu kadar para harcanır mı?’ demek ayrı bir görüş, ayrı bir bakış. Ama biz son kalan dalyanı ve Kuş Cenneti’ni korumak için bu yatırımı seve seve yaptık. Bir taraftan İzmir Körfezi’nin temizlenmesi, bir taraftan salınan balıkların orada yaşam alanı bulması, suyun oksijeninin ve kalitesinin artması. Dokuz Eylül Deniz Bilimleri ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile birlikte yaptığımız çalışmaların hepsini toparladığımızda, ortaya çıkan körfezin korunması, yaşaması, limanın büyütülmesi. Bunların hepsi, birlikte yaptığımız bu projeler tamamlanarak gerçekleşecek. Homa Dalyanı’nın korunması da; çevre yatırımları, çevrenin korunması ve yaşamın sürdürülmesi ile ilgili yaptığı çalışmalarla dünyada adından söz ettirmek hedefi olan İzmir’in önemli proje ayaklarından bir tanesidir” dedi.


Başkan’a minnettarız
İzmir’in son dalyanının kurtarılmasının çevre adına çok büyük bir yatırım olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen ise, İzmir Körfezi’nin balıklanma alanı olmasını sağlayacağız. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232