Ebedi Takvim






Çeşmelerden Akan Su Gönül Rahatlıyla İçilebilir

5 Ağustos 2012 Pazar


Çeşmelerden Akan Su Gönül Rahatlıyla İçilebilir

01.08.2012
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de çeşmelerden akan suların mutlaka arıtmadan geçirildiğini hatırlatarak vatandaşların bu suyu gönül rahatlığıyla içebileceğini  söyledi.
Son günlerde damacana sularda ortaya çıkan kirlilik tartışması üzerine bir açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in şebeke suyunun, İnsanı Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğin belirlemiş olduğu standartların çok üzerinde, temiz ve sağlıklı olduğunu kaydetti.


İzmir’de şebekeye verilen yeraltı ve yerüstü sularının mutlaka içme suyu arıtma tesislerinden geçirildiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Kuzeyde ağırlıklı olarak kuyularımız, güneyde de barajlarımız var. Tahtalı Barajı’ndan temin ettiğimiz suyu Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden geçiriyoruz. Gördes’ten gelen su Sarıkız, Balçova’dan gelen su da Balçova İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtılıyor. Kuzeydeki kuyu sularımız ise Çullu, Menemen ve Halkapınar arıtma tesislerinden geçiriliyor. Ayrıca  değerlerinde değişimler gözlediğimiz köylerimiz için de 16 adet paket arıtma tesis yaptık. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, 21 ilçe ve 167 köydeki 303 noktadan numune alımları yaparak sonuçlarını internette yayınlıyoruz. Kente saniyede ortalama 5.500 litre su veriyoruz ve tüm sularımız temiz ve sağlıklı. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla şebeke suyundan su içebilir.”

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232