Ebedi Takvim






Torbalı'ya “raylı sistem” müjdesi

2 Eylül 2012 Pazar


Torbalı'ya “raylı sistem” müjdesi


Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Banliyösü'nü Torbalı'ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki istasyonlar için yapım ihalesi gerçekleştirdi.


Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Banliyösü'nü Torbalı'ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki Develi, Tekeli ve Pancar istasyonları için yapım ihalesi gerçekleştirdi. İstasyonlar yaya altgeçitli, asansörlü ve yürüyen merdivenli olacak.
Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin Torbalı'ya kadar uzatılması için çalışmalar hızla sürüyor. TCDD ile imzalanan protokol gereği yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 karayolu üstgeçidi için projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, etap etap yapım ihalelerini gerçekleştiriyor. Temmuz ayında hat üzerindeki toplam 5 istasyondan Torbalı ve Tepeköy istasyonlarının ihalesini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 31 Ağustos 2012 tarihinde de Develi, Tekeli ve Pancar istasyonları için ihale yaptı. İhalenin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından, istasyonların yapımı 16 ayda tamamlanacak. İstasyonlar 210 metre boyunda, alt bilet hollü, yaya altgeçitli, asansör ve yürüyen merdivenli olarak projelendirildi. İhaleye altı firma teklif verdi.
Kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmez toplu ulaşım hattı haline gelen Aliağa-Menderes Banliyö sistemi olan İZBAN'a yapılacak ilave hat kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumaovası İstasyonu'ndan sonra Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı ve Tepeköy'de olmak üzere toplam 5 istasyon yapılacak. Ayrıca Menderes Gölcükler'de karayolu üstgeçidi, Cumaovası'nda kısmi altgeçidi, Develi'de karayolu üstgeçidi, Tekeli'de karayolu üstgeçidi, Pancar'da karayolu üstgeçidi, Torbalı Kuşcuburnu'nda karayolu üstgeçidi, Torbalı'da karayolu üstgeçidi ve Tepeköy'de karayolu üstgeçidi inşa edilecek. Yine Tepeköy'de vatandaşların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişlerini sağlamak üzere asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üstgeçidinin yapımı gerçekleştirilecek.
Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üstgeçitleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilirken, Cumaovası'ndan Torbalı'ya kadar mevcut tek hat demiryolu ise TCDD tarafından çift hatta çıkarılacak. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy'e kadar uzatılması yine TCDD tarafından yapılacak. İlave hattın devreye girmesiyle Aliağa'dan ve kent merkezinden binen yolcular Torbalı'ya kadar güvenli, hızlı, kesintisiz ve konforlu yolculuk olanağına kavuşacak. Selçuk, Bayındır, Tire ve Ödemiş yolcuları da Torbalı'dan itibaren İzmir merkezine ve oradan da Aliağa'ya kadar raylı sistem ile yolculuk yapabilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232