Ebedi Takvim






İzmir'e Dünya kalite standartlarına uygun su veriliyor.

21 Mart 2013 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte çok geniş alanda bulunan içme suyu üretim kaynakları Merkezi Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) ile tek merkezden 7 gün 24 saat kumanda ediliyor. SCADA ile 2 baraj, 102 derin kuyu, 71 pompa istasyonu, 344 motopomp, 48 depo, havuz, gözlem kuyusu ve 17 hat vanasının kontrolü yapılıyor.
Sistemle tüm su dağıtım ağı bir kumanda merkezinden bilgisayar ve telsiz sistemiyle izlenebiliyor, su dağıtımı uzaktan kumandalı motorlu vanalarla kontrol ediliyor, hat basınç ve debileri, depo seviyeleri, sensörlerin de aracılığıyla sürekli denetlenebiliyor.

Yetkililer, küresel iklim değişimine bağlı kuraklığın sonucu olarak İzmir'e içme suyu sağlayan yeraltı suyu kaynaklarında farklı düzeylerde olmak üzere arsenik konsantrasyonlarında artış belirlenince gerekli çalışmalar yapılarak sorunun çözüldüğünü belirtti.

Üniversitelerle yapılan iş birliği sonucunda sorunun acil çözümü için 2008'in yaz aylarında biri dünyanın en büyük tesisi olan 3 ayrı arsenik arıtma tesisinin inşaatına başlandığını belirten yetkililer, rekor hızla tamamlanan tesislerin tümünün 4 Mart 2009'da tam kapasiteyle devreye girdiğini söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232