Ebedi Takvim






Akçay ve Anadolu caddelerine yeni üstgeçitler geliyor

11 Temmuz 2013 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu ve Akçay caddeleri üzerinde yürüyen merdivenli-asansörlü yeni yaya üst geçitleri yapmak için iki ihaleye daha çıkıyor. Ayrıca 7 üst geçit için proje çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, böylece kentteki konforlu üst geçit sayısını 23’e yükseltecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara asansörlü- yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri kazandırmak için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Daha önce Anadolu Caddesi’nde 9, Gaziemir Akçay Caddesi’nde de 4 adet yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidini hizmete alarak bu arterlerde güvenli ve konforlu geçiş sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi üzerindeki 9, Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde ise 1 noktaya daha yaya üst geçidi kurabilmek için harekete geçti. Bu kapsamda Gaziemir Akçay Caddesi üzerindeki 698 Sokağa yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidi yapmak için 12 Temmuz’da (yarın), Anadolu Caddesi üzerinde Ulukent Köprülü Kavşağı’na yakın bölgeler olan Ulukent İzban İstasyonu ile Egekent 2 İstasyonu bağlantılı iki adet yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidi için de 17 Temmuz’da ihale gerçekleştirilecek.

Anadolu Caddesi’nde 7 tane daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleye çıkacak bu yeni geçitlerin dışında, Karşıyaka Jandarma önü ile Menemen Jandarma durağı bölgesine 2 tane daha yaya üst geçidi yapacak. Yine Anadolu Caddesi’ndeki Hasan Demirel üst geçidi ile 80. Yıl İlköğretim Okulu önü, Çiğli Belediyesi önü, Karşıyaka Anadolu Lise önü ve Karşıyaka Pazaryeri olmak üzere toplam 5 noktadaki eski üst geçitlerin yerine yürüyen merdivenli- asansörlü yaya üst geçitleri yapılarak karşıdan karşıya geçişler güven ve konforlu hale getirilecek. Bu 7 üst geçidin proje çalışmaları sürüyor.

Yaya üst geçitlerindeki asansörler, özellikle engelli vatandaşların ve yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı.

Yeni geçit sayısı 23’e çıkıyor
Daha önce Anadolu Caddesi üzerinde Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçı, Soğukkuyu, Çiğli (Eski İtfaiye Kavşağı), Maltepe Caddesi çıkışı, 8752 Sokak (Büyük Çiğli Geçidi’nin Harmandalı istikametine çıkış noktası), 8703 Sokak çıkışı ve Balatçık Sağlık Ocağı (8708 Sokak çıkışı) noktalarında inşa edilerek hizmete alınan 9 adet üst geçit ile Gaziemir Akçay caddesi üzerinde oluşturulan 4 adet yaya üst geçidinin ardından, yeni yapılacak 10 adet üst geçitle birlikte, metro sistemi hariç kentteki yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidi sayısı 23’e yükselecek.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Görüntüleme Sayısı

Slayt (İZMİR RESİMLERİ)

İzmir haritası


taksi durakları

İZMİR TAKSİ DURAKLARI A B C Ç E
F G H I J
TELEFON NUMARALARIK L M N O
Aranan semtin ilk baş harfini işaretleÖ P R S Ş
BUL tıklatınT U Ü V Y
Z
İZMİR Alan kodu 232